6 greșeli pe care utilizatorii WordPress le fac des

Folosirea WordPress a devenit atât de uzuală, încăt aproximativ 33% din site-urile web la nivel mondial sunt create cu ajutorul acestei platforme. La atâtea site-uri web create prin WordPress, trebuie…

Folosirea WordPress a devenit atât de uzuală, încăt aproximativ 33% din site-urile web la nivel mondial sunt create cu ajutorul acestei platforme. La atâtea site-uri web create prin WordPress, trebuie să ne așteptăm și la un număr mare de utilizatori ce fac anumite greșeli.

Din aceste greșeli, am identificat șase pe care utilizatorii le fac extrem de des. Crezi că și tu ești unul dinte aceștia? Citește în continuare articolul și vezi ce ai putea îmbunătăți la experiența utilizatorilor tăi!
Nu optimizezi fișierele media
În ziua de azi, calitatea pozelor și a videoclipurilor este una extraordinară. Telefoanele pe care le avem tot timpul după noi sunt mai capabile să facă poze la calitate înaltă, într-o clipită. Nici nu mai menționăm pozele făcute cu ajutorul DSLR-urilor și calitatea acestora!

Problema cu aceste fișiere media extrem de calitative e că nu sunt optimizate conform experienței utilizatorului. Dacă urci aceste poze fără să le scazi puțin din calitate, acestea vor arăta superb, însă site-ul tău se va mișca atât de încet, încăt nimeni nu va reuși să vadă vreodată acele poze.

Pe lângă plugin-uri precum TinyPNG sau WWW Image Optimizer, îți recomandăm să folosești și Photoshop. Acesta este cel mai puternic instrument pentru orice ține de optimizare media și abonamentul nu e atât de scump, pentru un profesionist care-și dorește ce-i mai bun de la afacerea sa!
Instalezi prea multe plugin-uri
Și noi suntem fanii plugin-urilor WordPress și scutesc pe utilizatorii mai puțin tehnici de foarte multe probleme, însă asta nu înseamnă că trebuie să umplem site-ul de astfel de plugin-uri.

Problema plugin-urilor este că, deși sunt folositoare, acestea au de multe ori mult cod adăugat pentru diferite scenarii pe care website-ul tău nu le întrunește. Astfel, acea bucată de cod va rula oricum, site-ul tău se va încărca mai greu, deși nu are nevoie de acele funcționalități.
Uiți să creezi un sitemap XML
Un sitemap XML este extrem de important, mai ales pentru site-urile web cu multe pagini, deoarece oferă motoarelor de căutare o direcție clară asupra paginilor ce trebuie să treacă prin procesul de crawl.

Poți folosi plugin-ul Yoast pentru acest sitemap, deoarece oferă și alte instrumente folositoare pentru site-ul tău și creează un sitemap dinamic, ce se actualizează de fiecare dată când creezi o pagină nouă
Nu actualizezi WordPress-ul
Atunci când WordPress adaugă un nou update, acesta vine cu un scop – să îmbunătățească site-urile create cu ajutorul platformei. Amânarea actualizării nu aduce nimic bun site-ului tău, ci doar îl lasă descoperit unor atacuri cibernetice.
Uiți cât de importantă e securitatea website-ului tău
Doar actualizarea site-ului web nu îți va menține site-ul web sigur. Ai nevoie să fii atent la anumite chestiuni mai tehnice, cum ar fi:

Folosirea unui username mai complicat
Nu lăsa accesul liber la zona de admin – poți bloca acest acces prin IP, iar doar IP-urile respective vor putea accesa partea de admin a site-ului tău
Folosește Two-Factor Authentication
Nu faci backup site-ului
Dacă deții un site web și consideri că nu ai nevoie de un backup deoarece nimic rău nu i se va întămpla site-ului tău, gândește-te de două ori. Indiferent de modul în care site-ul tău funcționează, backup-ul este necesar.

Nu te poți baza doar pe un backup, o dată la 6 luni, pe care hosting-ul poate să ți-l creeze. Se pot întămpla multe schimbări în site-ul tău în acele 6 luni, iar dacă tu nu ai salvat fișierele și se întămplă ceva, o iei de la zero și o să ai și mai mult de muncă!

Programează-ți backup-urile să fie cel puțin săptămânale, dacă faci schimbări dese la site-ul tău web!
Rămâi conectat la blog-ul TLH – aici scriem informații despre afaceri online, cum poți să îți dezvolți site-ul în WordPress și, bineînțeles, noutăți și articole educative despre hosting!
Distribuie acest articol

Distribuie acest articol
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Articole recente

Link-uri utile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *